De vereniging HOE IS DE VERENIGING ONTSTAAN EN WIE ZIJN WIJ?

Geschiedenis

In mei 2012 vroeg iemand op motor-forum.nl of Moto Gymkhana ook in Nederland beoefend werd, naar aanleiding van het bekijken van Youtube-video’s van Moto Gymkhana in Japan. Er ontstond een levendige discussie op het forum over hoe we in Nederland zoiets van de grond konden krijgen. Als eerste was er natuurlijk een locatie nodig. Na vele zoektochten werd het echter duidelijk dat het niet zo makkelijk is om een passende locatie te vinden om met een aantal motoren Moto Gymkhana-oefeningen en parcours te kunnen (en mogen!) rijden. Maar: één van ons vond per toeval een locatie in Krefeld, net over de grens achter Venlo. Deze locatie van ongeveer 8000 m² werd door een bikertref-café daar ter beschikking gesteld aan de groep enthousiastelingen.

Eind september 2012 was het zover: de eerste Moto Gymkhana-tryout. Een tiental enthousiaste motorrijders uit heel Nederland kwamen naar Krefeld, en hebben die dag ervaren hoe leuk het is om gezamelijk een aantal pylonen op een stuk asfalt te zetten en Moto Gymkhana-oefeningen te rijden. We kunnen wel stellen dat deze eerste keer meteen een groot succes was! We hebben er ook nog een heleboel leuke foto’s, filmpjes en ervaringen aan overgehouden.

Omdat we hier graag verder mee wilden gaan en vaker evenementen wilden organiseren, is eind 2012 de vereniging Moto Gymkhana Nederland opgericht. Het doel van de vereniging is om Moto Gymkhana als motorsport in Nederland zo groot mogelijk te laten worden, en om zoveel mogelijk mensen hier van te kunnen laten genieten.

Het bestuur Wie zijn wij

Organisatie

De vereniging Moto Gymkhana Nederland is opgericht door een groep van zeven mensen, die zelf in het begin ook als bestuurslid in de vereniging plaats hebben genomen. Sinds die tijd zijn er wat bestuursleden bijgekomen, en is een enkeling afgetreden. In seizoen 2018 bestaat het bestuur uit vijf leden, die zich hieronder aan je voorstellen.

Bert is voorzitter sinds januari 2019. Hij houdt het overzicht, zorgt ervoor dat een ieder zijn of haar taken uitvoert zoals is afgesproken en staat verschillende pers te woord tijdens interviews.

Competitie-2018 Bert
Bert
Voorzitter

Theo is in 2016 toegetreden tot het bestuur als secretaris. Hij houdt de ledenadministratie bij, verzorgt de correspondentie en helpt ons daarnaast om Moto Gymkhana nog beter op de kaart te zetten in Nederland. 

Vereniging
Theo
Secretaris

In januari 2019 is Robbert aangetreden als penningmeester. Hij zorgt voor een strakke boekhouding, zodat duidelijk is en blijft hoe de groeiende vereniging er financieel voor staat. 

Vereniging
Robbert
Penningmeester

Arnoud is lid van het bestuur van het eerste uur. Hij regelt alles omtrent de wedstrijden. 

Vereniging
Arnoud
Wedstrijdcommissie

Helen is in 2017 officieel toegetreden tot het bestuur als algemeen bestuurslid, maar is net als Arnoud lid van het eerste uur. Ook wel Mama Gymkhana genoemd vanwege het zorgen voor drinken, eten, wassen van de hesjes, etc.

Vereniging
Helen
Mama Gymkhana

Leden

Leden


De vereniging kan natuurlijk niet bestaan zonder leden. Daarnaast zijn onze leden niet alleen belangrijk om te kunnen bestaan, maar zijn wij ook van hen afhankelijk om onze evenementen te kunnen houden. Verschillende leden zetten zich op vrijwillige basis dan ook met regelmaat in voor de vereniging. De parcoursen voor de wedstrijden moeten ten slotte ontworpen worden, zonder marshalls kan er geen wedstrijd gereden worden en er moet uitleg gegeven worden tijdens de Experience Days.

Uiteraard zijn wij al deze leden erg dankbaar, we hopen nog vaak een beroep op jullie te mogen doen. Mocht je graag wat willen betekenen voor de vereniging, mail ons of spreek ons aan tijdens een evenement; dan kunnen we samen kijken waarin je ons kunt aanvullen.

Ieder jaar in januari vindt onze algemene ledenvergadering plaats. Een uitnodiging hiervoor versturen wij per mail, maar wordt ook op onze website en social media geplaatst. 

Lidmaatschap

Schrijf je nu in als lid of bekijk de overige opties die wij bieden

Vereniging

<!–

Scroll Up