De Vereniging

In mei 2012 vroeg iemand op het motor-forum.nl of Moto Gymkhana ook in Nederland beoefend werd. Er ontstond een levendige discussie over hoe we dat zouden kunnen aanpakken. Na vele berichten werd het wel duidelijk dat het toch niet zo makkelijk is om een passende locatie te vinden om met een aantal motoren Moto Gymkhana-oefeningen en parcours te kunnen (en mogen!) rijden. Één van ons vond per toeval een locatie in Krefeld, net over de grens achter Venlo. Deze locatie van ongeveer 8000 m² werd door een bikertref-café daar ter beschikking gesteld.

Eind september 2012 was daar de eerste Moto Gymkhana-tryout en deze dag was een groot succes. Een tiental enthousiaste motorrijders uit heel Nederland reden naar Krefeld en hebben die dag ervaren hoe leuk het is om gezamelijk een aantal pionnen op een plak asfalt te zetten en Moto Gymkhana-oefeningen te rijden. We hebben er ook een boel leuke foto's, filmpjes en ervaringen aan overgehouden.

Omdat we hier graag verder mee wilden gaan en we vaker evenementen wilden organiseren, is eind 2012 de verniging Moto Gymkhana Nederland opgericht. Het doel van de vereniging is om Moto Gymkhana als sport in Nederland zo groot mogelijk te laten worden, en om zoveel mogelijk mensen hier van te laten genieten.

Ondertussen

Ondertussen zijn we weer een aantal jaar verder en hebben we een hoop mogen bereiken. In 2014 hebben we voor het eerst het Nederlands Kampioenschap Moto Gymkhana georganiseerd, en gaan we dus dit jaar alweer het derde competitie jaar in! Ook hebben we steeds vaker een evenement en breiden we ook qua locaties uit. In 2016 is Etten-Leur officieel bij onze locaties gekomen. Buiten deze nationale evenementen hebben we ook een internationaal evenement in de planning staan, we organiseren wij voor de tweede keer het Europees Kampioenschap Moto Gymkhana! Dit jaar hopen we ook nog meer motorrijders enthousiast te krijgen voor deze sport en daar gaan we ons dan ook voor inzetten.