Moto Gymkhana Competitie 2016

Competitie zesde ronde, bewolkt met zon

Na ronde vijf is de top drie als volgt: Kristian en Bob aan kop met 187 punten, Richard daarachter met 186. Eigenlijk stond dus al vast dat de volgorde na vandaag zou veranderen. En dat gebeurde dan ook....

Lees meer

Competitie ronde 5: over de helft!

Negentien rijders/sters vandaag aan de start. En weinig te melden voor uw reporter: er waren wel heel weinig strafpunten vandaag, de pylonnen bleven bijna allemaal staan, niemand verdwaalde (behalve eentje), zowat niemand miste de lijnen van de jinxen (behalve eentje dan). Eén diskwalificatie in de tweede heat, wel wat valpartijen, zonder verwondingen en zonder substantiële schade gelukkig. Wel...

Lees meer

Competitie, vierde ronde: wederom super spannend

Na drie races stonden drie rijders met evenveel punten aan de top van het klassement. Ze waren alle drie een keer eerste, tweede en derde geworden. Vandaag konden ze niet evenveel punten halen, dus vandaag moest de beslissing vallen wie halverwege het seizoen aan kop gaat. 

Voor de race sprak ik met Bob Stöpler: "Ik denk dat het parcours op maat gemaakt is voor zowel Kristian als voor mij. Snelle stukken, niet teveel gepriegel. Aan de andere kant, Richard is de laatste tijd gewoon de snelste van ons drieën". Goed, daar schoot ik dus weinig mee op kwa prognose. 

Bojan mocht het spits afbijten. Hij zette een tijd neer van 2:02, een mooie richttijd, waarmee hij in de middenmoot zou eindigen. Arjan verbeterde die tijd aanzienlijk, met 1:56. Van de gele rijders ging alleen Lieneke daar in de eerste ronde nog onder, met 1:51. 

Bert (groen) deed daar 8 seconden vanaf, en daarna Martijn (blauw) nog 's drie. Bob was sneller, maar liep tegen drie strafpunten aan. Kristian zag een blauwe pylon over het hoofd (ik weet het Kristian, het was een klein pylonnetje) en tenslotte pakte Richard de eerste plaats met een supersnelle tijd van 1:37.21. Kenneth kwam nog dicht in de buurt, maar met twee strafpunten, net teveel.

Lieneke stond na de eerste heat fier bovenaan bij de dames, Marie op een aantal seconden achter haar tweede.

Maar zo zou het allemaal niet blijven. Lieneke reed een seconde van haar tijd af, en Marie maar liefst vier. Respectievelijk één en twee bij de dames. En wat bijzonder is, ook één en twee van de novices, de gele hesjes. Beide gingen met twee bekers naar huis. Sjoerd had niet een top tijd in de eerste heat, wel in de tweede, hij werd derde van de novices. 

Toen startte Bob in zijn tweede heat. Hij ging als een speer, snelle tijd 1:37.82, zonder strafpunten deze keer. Eerste plaats. Maar niet voor lang. Kristian reed na hem, 1:36.31, ook zonder strafpunten. Kristian één, Bob twee, Richard met zijn tijd uit de eerste heat drie. Maar. Ook Richard reed seconden van zijn tijd af, hij was snel met 1:35.71, een enkele strafpunt hield hem van de eerste plek. Andermaal zagen we vandaag de top van het klassement dicht bij elkaar: 1:36, 1:36 en 1:37. 

Kenneth reed als laatste en kwam er nog dichtbij, ware het niet dat hij zijn evenwicht iets verloor en met de nodige "voetjes aan de grond" drie strafpunten kreeg. Ook Martijn viel met zijn 1:40 uit de eerste heat net niet in de prijzen. 

Carolien, Lieneke en Marie: proficiat!


Sjoerd, en andermaal Lieneke en Marie: van harte!


De winnaars van vandaag: Bob derde, Kristian eerste, Richard tweede.

Hier de hele uitslag.

Lees meer

Vierde ronde: 18 juni in Etten-Leur

Morgen (18 juni) is de vierde ronde van onze competitie. Bij Blom rijschool in Etten-Leur. Start 11 uur, rijders dienen 10:30 aanwezig te zijn. Marshals wordt verzocht 10:00 uur aanwezig te zijn, en liefst al om 09:00 uur om te helpen met de opbouw van het parcours. 

Hier vind je de startvolgorde. 

Lees meer

EK

Vandaag is het Europees Kampioenschap Motogymkhana verreden in Lelystad. Hier vind je de uitslag. Het was super spannend: secondenwerk voor eerste, tweede en derde plek. Er deden rijders/sters uit zeven landen mee, de podiumplaatsen waren echter alleen voor Nederlanders/sen. Dat is mooi, maar ook weer niet. Ik zou het zelf wel mooi hebben gevonden als ook rijders uit andere landen op het podium waren gekomen. Bob Stöpler stelde in een bloedstollende tweede heat zijn eerste plaats veilig, driekwart seconden voor Richard van Schouwenburg, die in de eerste heat onderuit ging maar in de tweede alles gaf. De winnaar van de vorige twee edities, Kristian Eekhof, verknalde zijn eerste poging met zes strafpunten, maar maakte dat in de tweede heat mooi goed. Met een paar seconden voorsprong op de nummer vier, de Tsjech Jan Zapach, en nummer vijf, de Belg Bart Hoste. 
Ook bij de vrouwen werd een kampioene onttroond: de nieuwe kampioene is Lieneke van Popta, die met afstand eerste werd. Tweede Nikki en derde Marie, met heel kleine voorsprong op de nummer vier, de Engelse Beth Price Williams. 

Als alles meezit zal het kampioenschap volgend jaar in Tsjechië worden georganiseerd. We kijken er nu al naar uit.

Lees meer
Vorige pagina Volgende pagina

Europees Kampioenschap

Ook in 2016 organiseren wij het Europees Kampioenschap Moto Gymkhana. Bekijk de pagina Europees Kampioenschap voor meer informatie hierover.

Wildcard

Ben je al lid van de vereniging en wil je eens een wedstrijd meedoen? Dat kan! Je kan als lid maximaal tweemaal meedoen aan een wedstrijd. Voor € 30,- kan je een wildcard kopen. Uiteraard telt je deelneming dan niet mee voor het eindklassement.