Artikelen

De Kampioen van 2017.

De dag begon met regen. Onderweg in de auto (auto? Ja, vol bekers en tijdwaarneemdingen en bubbels, dat past niet op mijn motor) naar Etten-Leur miezerde het wat, toen kwam het met bakken uit de lucht, en toen ineens was er een zonnetje. Een natte race, dat heeft wel wat, dacht ik. 

De opbouw van het parcours was al in volle gang toen ik aankwam, de plassen stonden overal op het terrein, een donkere wolk dreigde met meer regen maar wist zich toch in te houden. Krijtstrepen voor jinxen bleken ijdel: ze miezerden weer weg. Een uitgebreid ...

Uitslag van vandaag

De uitslag van 2017

video


Lees meer

Master class

22 oktober is er weer een nieuwe master class. 

Meer info bij de organisatie (training@motogymkhana.nl).

Lees meer

De Ontknoping!

Komende zondag (8 oktober) is de ontknoping van onze competitie in de laatste race van het seizoen. In de vorige race is geen van de rijders erin geslaagd een voldoende voorsprong te krijgen om de eerste plaats vast zeker te stellen. Nu kunnen drie rijders nog winnen, het gaat om die ene laatste punt. Er is een serieuze kans dat rijders gelijk gaan eindigen. Als dat gebeurt, vindt de beslissing plaats in een extra manche tussen de gelijk geëindigde rijders. Als de eerste twee gelijk eindigen, of twee en drie gelijk eindigen, of zelfs de eerste drie, dan rijden ze twee extra heats. Mochten ze dan weer gelijk eindigen, dan zal er nogmaals twee keer worden gereden. De startvolgorde in de extra manche wordt door loting bepaald.Startvolgorde 8 oktober


Lees meer

MOTOGYMKHANA MASTERCLASS (Try-out)

Een nieuw initiatief is ontstaan binnen de Moto Gymkhana groep: de masterclass. Hierin zullen de top rijders uit de Nederlandse competitie (de blue bibs) hun kennis overdragen aan de beginnende rijder.

Lees meer

7e race: de ontknoping?

Vandaag de zevende race in de competitie. Vanaf vandaag tellen de beste zes resultaten, als je alle zeven keer hebt meegedaan mag je het slechtste resultaat laten vallen. Omdat tot nu toe de eerste drie steeds dichtbij elkaar geëindigd zijn, en stuivertje hebben gewisseld op de plaatsen één, twee en drie, is het spannend. 

Lees meer

Komende zondag zevende ronde van de competitie in Leleystad

Komende zondag 10 september vindt de zevende ronde van de competitie plaats bij Kemp in Lelystad. Het zal waarschijnlijk regenen en waaien, dat gaat ongetwijfeld een spannend schouwspel geven. De rijders beginnen om elf uur met het verkennen van het parcours, tegen twaalven start de eerste deelnemer. 

Lees meer

Competitie zesde ronde, bewolkt met zon

Na ronde vijf is de top drie als volgt: Kristian en Bob aan kop met 187 punten, Richard daarachter met 186. Eigenlijk stond dus al vast dat de volgorde na vandaag zou veranderen. En dat gebeurde dan ook....

Lees meer

Competitie ronde 5: over de helft!

Negentien rijders/sters vandaag aan de start. En weinig te melden voor uw reporter: er waren wel heel weinig strafpunten vandaag, de pylonnen bleven bijna allemaal staan, niemand verdwaalde (behalve eentje), zowat niemand miste de lijnen van de jinxen (behalve eentje dan). Eén diskwalificatie in de tweede heat, wel wat valpartijen, zonder verwondingen en zonder substantiële schade gelukkig. Wel...

Lees meer

Grenzen verleggen

Nadat we alle Europese deelnemers in Lelystad over het asfalt hebben gehad, gaan onze eigen competitierijders weer door met het verleggen van hun grenzen. En met grenzen verleggen bedoelen we deze keer dat er weer flink aan competities in andere landen mee wordt gedaan!
Enige tijd geleden deden Marie en Martijn mee in Duitsland bij de Motoslalom. Even later reisden Kristian, Bob en Nikki naar Libanon af om kennis te maken met de vereniging daar en natuurlijk ook mee te rijden in de competitie.

Lees meer

Competitie, vierde ronde: wederom super spannend

Na drie races stonden drie rijders met evenveel punten aan de top van het klassement. Ze waren alle drie een keer eerste, tweede en derde geworden. Vandaag konden ze niet evenveel punten halen, dus vandaag moest de beslissing vallen wie halverwege het seizoen aan kop gaat. 

Voor de race sprak ik met Bob Stöpler: "Ik denk dat het parcours op maat gemaakt is voor zowel Kristian als voor mij. Snelle stukken, niet teveel gepriegel. Aan de andere kant, Richard is de laatste tijd gewoon de snelste van ons drieën". Goed, daar schoot ik dus weinig mee op kwa prognose. 

Bojan mocht het spits afbijten. Hij zette een tijd neer van 2:02, een mooie richttijd, waarmee hij in de middenmoot zou eindigen. Arjan verbeterde die tijd aanzienlijk, met 1:56. Van de gele rijders ging alleen Lieneke daar in de eerste ronde nog onder, met 1:51. 

Bert (groen) deed daar 8 seconden vanaf, en daarna Martijn (blauw) nog 's drie. Bob was sneller, maar liep tegen drie strafpunten aan. Kristian zag een blauwe pylon over het hoofd (ik weet het Kristian, het was een klein pylonnetje) en tenslotte pakte Richard de eerste plaats met een supersnelle tijd van 1:37.21. Kenneth kwam nog dicht in de buurt, maar met twee strafpunten, net teveel.

Lieneke stond na de eerste heat fier bovenaan bij de dames, Marie op een aantal seconden achter haar tweede.

Maar zo zou het allemaal niet blijven. Lieneke reed een seconde van haar tijd af, en Marie maar liefst vier. Respectievelijk één en twee bij de dames. En wat bijzonder is, ook één en twee van de novices, de gele hesjes. Beide gingen met twee bekers naar huis. Sjoerd had niet een top tijd in de eerste heat, wel in de tweede, hij werd derde van de novices. 

Toen startte Bob in zijn tweede heat. Hij ging als een speer, snelle tijd 1:37.82, zonder strafpunten deze keer. Eerste plaats. Maar niet voor lang. Kristian reed na hem, 1:36.31, ook zonder strafpunten. Kristian één, Bob twee, Richard met zijn tijd uit de eerste heat drie. Maar. Ook Richard reed seconden van zijn tijd af, hij was snel met 1:35.71, een enkele strafpunt hield hem van de eerste plek. Andermaal zagen we vandaag de top van het klassement dicht bij elkaar: 1:36, 1:36 en 1:37. 

Kenneth reed als laatste en kwam er nog dichtbij, ware het niet dat hij zijn evenwicht iets verloor en met de nodige "voetjes aan de grond" drie strafpunten kreeg. Ook Martijn viel met zijn 1:40 uit de eerste heat net niet in de prijzen. 

Carolien, Lieneke en Marie: proficiat!


Sjoerd, en andermaal Lieneke en Marie: van harte!


De winnaars van vandaag: Bob derde, Kristian eerste, Richard tweede.

Hier de hele uitslag.

Lees meer
Vorige pagina Volgende pagina

Laatste nieuws


De Kampioen van 2017. Master class De Ontknoping! MOTOGYMKHANA MASTERCLASS (Try-out) 7e race: de ontknoping?

Meest gelezen nieuws


De Kampioen van 2017. Master class De Ontknoping!

Favoriete onderwerpen


Home Competitie